Cronica C.R. Hard Enduro (Vest) HENIU 26-27.05.2023

Published by Cristea Nicolae on

Concurenți din cinci țări, la Enduro Heniu.

Clubul Master Bike Cluj impreuna cu Asociația Off Road Enduro Heniu au organizat vineri si sambata concursul Enduro Heniu. Etapa este parte a Campionatului Regional de Hard Enduro al Zonei de Vest 2023 (etapa III).

Circa 150 de concurenți din țară și străinătate au ajuns la Prundu Bârgăului pentru a participa la ediția din acest an a concursului Enduro Heniu, considerată competiție de top în Transilvania. Participanții au venit din toată țara, dar și din Italia, Germania, Spania și Austria. Zona superbă, organizarea excelentă și noutățile pe care le pregătesc în fiecare an gazdele sunt punctele forte ale concursului.

Au concurat clasele:  A, B, C, Veterani si Fete.

Concursul a avut două zile de concurs, prima fiind dedicată Prologului amenajat în centrul localității Prundu Bârgăului (jud. Bistrița) în curtea Colegiului Național ”Radu Petrescu”.

Primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan, a asistat și el la proba de prolog: ”Fiind un concurs cu tradiție, ne pregătim de fiecare dată să fie tot mai spectaculos, sper să facă față toți participanții. Sâmbătă va fi concursul pe munte. Ne bucurăm că au venit atât de mulți participanți. Se pare că muntele nostru, Heniu, îi atrage. În țară, aproape în fiecare săptămână e câte un concurs de enduro, în fiecare oraș. Uite că noi reușim să adunăm an de an sute de oameni. Traseele sunt bine stabilite, nu se abat de la ele. Nu știu dacă putem vorbi de o poluare, deși motoarele sunt turate, dar e vorba totuși de o zi. Tinerii trebuie să-și consume cumva adrenalina. Dacă nu le permitem nici atât, atunci unde?”.

Jozsa Norbert Levente de la clubul Master Bike Cluj este prezent la start și astfel și pe cea mai înaltă treaptă a podiumului clasei PRO.

De la clubul Black Ryders Sibiu, Horumb Cosmin, are la finalul celor două zile de concurs cel mai bun timp la clasa Veterani. Ott Kornel Jr. (Ungaria), se impune la clasa Expert, iar Manole Gabriel Costinel (ACS Tourmont), la clasa Hobby.

A avut curajul să ia startul singură printre cei peste 130 de concurenți băieți și o fată, Sălăjan Andra Maria de la Master Bike Cluj. Felicitări!

Rezultate Finale CR Hard Enduro VEST – Enduro 26-27.05.2023

Categories: Noutati