Catalin Ienasel /Adrian Diaconescu, campioni nationali CNR2!

Published by Cristea Nicolae on

Catalin Ienasel si Adrian Diaconescu (Mini Cooper S) echipajul Iceteam Service auto Brașov isi adjudeca titlul Rally 2 (CNR2 Betano), la finalul ultimei etape a Campionatului National, Tess Rally Brasov. La capatul unui sezon cu suisuri si coborasuri, cei doi brasoveni obtin primul titlu din cariera, intr-un an in care au castigat cinci din cele opt etape la care au luat startul.

Avand in vedere ca aveau nevoie de un singur punct pentru a-si asigura matematic titlul din Rally 2, dar si dificultatile avute in sezon la raliurile de macadam, membrii echipajului 115 au mizat pe o strategie conservativa, prioritatea fiind sa se fereasca de orice fel de probleme si sa ajunga cu bine la finalul etapei. Natura casanta a probelor de vineri avea sa le rezerve insa cateva surprize.

La doar cativa kilometri de la start, cei doi au facut pana pe speciala Sacele, fiind nevoiti sa opreasca si sa schimbe roata dreapta fata, lucru care i-a facut sa piarda in total in jur de 10 minute. “Nu a fost tocmai ce am planificat…” a recunoscut Catalin. “A fost prima noastra pana si am luat prea tarziu decizia sa ne oprim, astfel ca pierderea de timp a fost foarte mare. Nu am lovit nimic foarte evident, nu am iesit de pe drum si cu siguranta nu am fortat, asa ca imi este greu sa explic aceasta pana.”

Nici speciala secunda, prima trecere pe Azuga, o proba extrem de dura, nu a decurs mult mai bine, desprinderea unei protectii la puntea spate facandu-i pe brasoveni sa piarda si mai mult timp. Astfel, dupa doua probe dificile si pierderea contactului cu primele locuri, celor doi nu le ramanea decat sa parcurga probele ramase cu multa atentie, pentru a nu isi compromite sansele la titlu printr-un abandon.

“Am evitat orice risc, neavand nicio miza pentru clasamentul acestui raliu” a spus Catalin la final. “Consideram ca probele alese au fost prea dure pentru Rally 2, iar acest lucru s-a vazut clar, prin numarul de abandonuri si problemele avute de toata lumea. Pe bucla secunda am evitat orice risc, insa chiar la o viteza scazuta am rupt galeria de evacuare, avand emotii pana in ultimul control orar.”

Ienasel si Diaconescu au incheiat cu bine etapa, obtinand chiar un loc trei la clasa A2, iar punctele obtinute la general le-au asigurat titlul de campioni.

“A fost un sezon in mare parte pozitiv, dar si unul in care am invatat foarte multe” a spus Catalin la finalul intrecerii. “Ne bucuram pentru titlul obtinut si ne-a facut placere sa alergam alaturi de colegii din Rally 2, divizie care se bucura de o atmosfera deosebita. Totodata, nu am fi putut atinge aceste performante fara sprijinul partenerilor, carora le suntem recunoscatori si pe care speram ca i-am multumit prin evolutiile noastre.”

ICE Rally Team este sustinuta in 2022 de parteneri puternici, care fac posibila participarea la etapele CNR Betano: Liqui Moly prin Limorom Sibiu, Dinamic92, Textar TMD Friction, Denso, Milwaukee, Bilstein, Metzger si Ice Team.

Categories: Noutati