Red Bull Romaniacs 2022 – Campionatul Mondial de Hard Enduro 26-30.07.2022

Published by Cristea Nicolae on

Campionatul Mondial de Hard Enduro 2022 a ajuns la cea de a V-a etapa, cea mai dura dintre toate: Red Bull Romaniacs. Ediția a 19-a a celui mai dificil raliu hard enduro din lume se va desfășura în perioada 26-30 iulie și va începe cu prologul din centrul Sibiului. Gândit sub sloganul In Madness We Trust (Noi credem în nebunie), raliul din acest an îl va avea la start pe Matthias Walkner, câștigător al Raliului Dakar, care s-a hotărât să debuteze la Red Bull Romaniacs cu o motocicletă proiectată pentru deșert.

Etapa mondială este organizată de clubul Hai la Mișcare Sibiu și are cinci clase de concurs: Gold, Silver, Bronze, Iron și Atom. La această ediție avem un record de piloți români care vor lua startul la Red Bull Romaniacs: 20 de sportivi la toate cele cinci clase.

Luni, 25 iulie, la ora 13:30, sportivii din toate țările și de la toate categoriile vor ajunge pe străzile din centrul istoric al Sibiului în cadrul Paradei Națiunilor. Martin Freinademetz, fondatorul raliului, și Andy Fazekas, eminența cenușie a prologului, se vor afla în fruntea clasei Gold, urmați de restul concurenților. Este o ocazie unică pentru fani și prieteni să-și fotografieze și filmeze favoriții în locuri emblematice din Sibiu, cum ar fi Podul Minciunilor sau Turnul Sfatului. Parada se va încheia pe Bulevardul Coposu, unde la ora 13:45, concurenții clasei Gold vor face un scurt show pentru media, evoluând pentru prima dată pe obstacolele de la Prolog. Imediat după încheierea demonstrației va urma o conferință de presă.

Prologul, show-ul urban de pe Bulevardul Coposu din Sibiu, cel care stabilește ordinea de start pentru prima dintre cele patru zile de off-road, se va desfășura pe 26 iulie, Finalele fiind programate să înceapă la ora 17:00. Primii care intră pe traseu vor fi cei de la clasa Bronze.

Red Bull Romaniacs este cea de-a cincea etapă din acest sezon al Campionatului Mondial de Hard Enduro și este cursa cu cele mai multe națiuni prezente la start, peste 50. Vin în România practicanți de enduro nu doar din Europa, dar și din țări precum Canada, SUA, Africa de Sud, Noua Zeelandă, Fiji, Guatemala, Mexic, Japonia, Coreea de Sud sau Indonezia. Raliul a cărui poveste a început în 2004 a devenit renumit în întreaga lume nu doar pentru dificultatea traseului, ci și pentru rezistența și tenacitatea de care ai nevoie ca să ajungi să treci pe sub arcul de sosire de la finalul celor cinci zile de cursă. În fiecare an echipa propune noi surprize, iar de această dată este vorba de o noapte petrecută în stațiunea Rânca, mai precis între a doua și a treia zi de off-road. Datorită acestei incursiuni în județul Vâlcea, se va rula și la peste 2.000 de metri altitudine.

Concurenții clasei Gold (cea mai dificilă), vor ajunge pe trasee noi, iar acest lucru ar putea fi un avantaj atât pentru Manuel Lettnebichler (Germania, KTM), care poate câștiga al patrulea titlu în România, cât și pentru legenda Graham Jarvis (Marea Britanie, Husqvarna), cel care anul trecut a fost nevoit să se retragă în urma unei accidentări suferite în a doua zi de off-road.

Imaginile live din traseu vor fi transmise pe internet și comentate de către experți în hard enduro ca Paul Bolton, Darryl Curtis, Craig Stone și Martin Freinademetz. Prologul de pe 26 iulie și finișul de pe 30 iulie vor fi transmise live pe site-ul competiției și pe canalele de social media. Ne bucurăm să invităm din nou spectatorii să fie în număr cât mai mare alături de sportivi, restricțiile fiind acum ridicate și astfel existând pe site coordonatele GPS ale punctelor

Categories: Noutati