Cronica Hard Enduro Arsenal CNIHE – etapa 1-a – Costesti 29.04-01.05.2022

Published by Cristea Nicolae on

Campionatul National de Hard Enduro al Romaniei a debutat in acest sfarsit de saptamana la Costesti in judetul Hunedoara. Clubul Extrem Motors Orastie a organizat concursul Hard Enduro Arsenal intre 29 aprilie si 1 mai 2022 pe o vreme cu mult mai buna decat anuntau prognozele meteo.

Au concurat clasele: A; B;C; Veterani si Fete.

Debutul sezonului competițional 2022 la Hard Enduro a fost unul cu dreptul, concursul Arsenal fiind unul exemplar de la un cap la altul. Pensiunea Lupul Dacic din Hunedoara a fost gazda perfectă, iar organizatorii s-au achitat cu brio de toate sarcinile pentru ca toți sportivii să rămână cu o impresie pozitivă la finalul acestui concurs.

Surpriza de la finalul prologului, respectiv cel mai bun timp la clasa PRO obținut de cehul David Cyprian, nu a fost o supriză de durață. Din prima zi de concurs Alfredo Gomez și Teodor Kabakchiev au luat concursul pe cont propriu și nu au mai putut fi ajunși. Avansul de 3 minute luat de pilotul spaniol nu a mai putut fi recuperat de bulgar și astfel primul câștigător al etapei naționale de Hard Enduro este Alfredo Gomez; acesta fiind și instructorul lotului național în cantonamentul încheiat la Fundata cu doar o zi înainte de startul Arsenal. 

 Campionul României, Jozsa Norbert Levente de la Master Bike Cluj, a avut probleme pană în ultima zi de concurs și astfel s-a văzut definitiv scos din lupta pentru podium cu cehul David Cyprian.

La clasa Veterani se impune atât de autoritar tată cehului Cyprian, Zdenek, încât mulți concurenți au rămas cu impresia pe traseu că tatăl este uneori chiar mai rapid ca fiul. Locul doi merge la Stroișteanu Bart de la Master Bike Cluj, pe trei urcând ungurul Tibor Hostyanszky. Merită menționată aici lipsa sportivului ungur de pe podium și decizia organizatorului de nu acorda premiile sportivilor care lipsesc de la festivitate.

Surorile Mareș urcă din nou pe podiumul clasei Fete, Celine fiind urmată de Alyssa Maria și apoi de sportiva Julia Bittner din Germania. Nu în ultimul rând, am avut o fată și la clasa PRO, Sandra Gomez fiind singura fată care a concurat la această clasă și mai mult a încheiat pe locul 15 din 25 de sportivi. Sandra a fost cu câteva zile în urmă instructorul lotului național de fete de la disciplina Hard Enduro în cantonamentul. Maria Grigoraș a concurat din cauza vârstei la clasa Hobby, obținând un foarte merituos loc 13 din cei peste 70 de sportivi înscriși la ceastă clasă.

Salutăm revevenirea lui Boțoacă Andrei de la CSU Știința București la Hard Enduro, acesta obșnuindu-ne în ultimii ani cu podiumurile de la Endurocross. Andrei merge foarte bine și se impune la clasa Expert, urmat de Guiman Gheorghe Alexandru și Perșoiu Adrian de la Motokron Racing Team.

Cel mai bun sportiv de la clasa Hobby este Bogdan Narcis Dumitru de la clubul Extrem Motors Orăștie, acesta fiind urmat de coechipierul său Alionescu Ioan Andrei și de cehul Petr Venk.

Rezultate complete CNIR Hard Enduro Et. I – Arsenal 29.IV-01.V.2022 

Categories: Noutati