UN NOU ULEI PENTRU MODELELE FORD: LIQUI MOLY TOP TEC 6610

Published by Cristea Nicolae on

Uleiul premium este adecvat și pentru Mercedes și Jaguar

Cu Top Tec 6610, LIQUI MOLY lansează pe piață un nou ulei de motor, care îndeplinește cele mai recente cerințe impuse de Ford (WSS M2C 952-A1). „Aceasta este un ulei de top, care reduce consumul de combustibil asigurând totodată o protecție eficientă a motorului”, declară Oliver Kuhn, director adjunct al laboratorului pentru uleiuri de la LIQUI MOLY.

Această specificație pentru ulei de la Ford este necesară în special pentru motorul Duratorq TDCI de 1,5 litri. De asemenea, acest ulei este aprobat oficial și de Mercedes (MB 229.71), Jaguar și Land Rover (STJLR.03.5006) și Opel (OV0401547), fiind recomandat de asemenea pentru General Motors (GM dexos D). În plus, uleiul este conform ACEA C5 și API SP. Este adecvat atât pentru motoare diesel cât și pe benzină.

Cu o viscozitate de 0W-20, se numără printre cele mai fluide uleiuri de motor. „Astfel, suntem în același pas cu tendința producătorilor de autovehicule de a renunța la uleiurile de motor cu viscozitate ridicată”, explică Oliver Kuhn. „La un ulei mai fluid, motorul consumă mai puțină putere la pompare. Acesta este una dintre numeroasele ajustări la care apelează producătorii de autovehicule pentru a reduce consumul și pentru a limita emisiile.”

Acest nou ulei a fost dezvoltat pe baza Top Tec 6600, aprobat de BMW. Prin adaptarea rețetei, a putut fi acoperită acum și specificația Ford. „Prin aceasta, Top Tec 6610 este o completare binevenită în gama noastră de uleiuri premium”, concluzionează Oliver Kuhn.

Foto: Top Tec 6610

Despre LIQUI MOLY

Cu aproximativ 4000 articole, LIQUI MOLY oferă o gamă largă unică la nivel mondial de produse chimice auto: uleiuri de motor și aditivi, unsori și paste, spray-uri și produse de îngrijire auto, produse de lipit și etanșare. Înființată în 1957, LIQUI MOLY își dezvoltă și fabrică produsele exclusiv în Germania. Aici este votată întotdeauna cea mai bună marcă de uleiuri. Compania își comercializează produsele în 150 de țări și a avut în 2020 o cifră de afaceri de 611 mil. euro.

Categories: Noutati