Bora cu repetiție! Aleotti câștigă Turul Ciclist al Sibiului 2021. Eduard Grosu, locul secund în etapa de astăzi. Ackermann (Bora-hannsgrohe), a doua victorie la Sibiu, anul acesta

Published by Cristea Nicolae on

Etapa a treia și ultima din Turul Ciclist al SIbului 2021 s-a încheiat cu o victorie pentru Pascal Ackermann. Germanul în vârstă de 27 de ani a câștigat sprintul pe Piața Mare, în timp de coechipierul său Giovanni Aleotti a câștigat clasamentul general al competiției transilvănene.

Riderul italian și-a adjudecat tricoul tricoul galben după victoria din etapa de la Păltiniș și l-a apărat până în etapa finală a cursei. Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash) și Michal Schlegel (Elkov – Kasper) au completat podiumul în cea de-a unsprezecea ediție a Turului CIclist al Sibiului. 


Piața Mare din centrul Sibiului a găzduit atât startul, cât și sosirea etapei finale de astăzi, la capătul unui traseu de 205,3 km valonat. 

Coechipierul său, Giovanni Aleotti, s-a bucurat că a câștigat primul tur din cariera sa: ”Echipa a făcut o treabă uimitoare pentru mine să câștig această cursă în fața lui Fabio, este un rider foarte puternic. Este prima mea victorie ca profesionist, sunt foarte fericit. Sper că îmi pot continua dezvoltarea în următorii ani „, a spus el.
Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due) a fost cel mai bun rider român, terminând pe locul 23 la general, în principal datorită faptului că, la Bâlea Lac, a terminat pe locul 11.

Eduard Grosu, care a concurat pentru echipa națională a României, a ratat ”la mustață” victoria de etapă: ”Mulțumesc spectatorilor și organizatorilor, este o cursă frumoasă care reprezintă bine țara noastră. Vreau, de asemenea, să mulțumesc riderilor și personalului echipei naționale, inclusiv sibianului Iustin Văidian, care a dat totul pentru mine în această cursă ”, a spus Grosu, care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Podiumul final al Turului Ciclist al Sibiului 
1. Giovanni Aleotti (Bora-hansgrohe)
2. Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash)
3. Michal Schlegel (Elkov – Kasper)

AUTOHAUS HUBER partener Tur ciclist al Sibiului de la prima ediție a oferit mașina oficială Suzuki, dar a sprijinit turul și cu noul brand din portofoliu Sang Yong. Bunul mers al mașinilor a fost asigurat de Liqui Moly

Categories: Noutati