SARCINILE ULEIULUI DE MOTOR

Published by Cristea Nicolae on

DE CE ESTE IMPORTANT SĂ FOLOSIȚI ULEIUL POTRIVIT ȘI DE CE ESTE NECESAR SĂ-L SCHIMBAȚI? PUTEȚI ECONOMISI BANI LA ULEIUL DE MOTOR. LIQUI MOLY ARE RĂSPUNSURILE.

Motorul vehiculului trebuie să aibă întotdeauna ungere suficientă. Pelicula de ungere asigură protecție, reduce fricțiunea mecanică a componentelor în mișcare și împiedică contactul metalului cu metal. Fără ulei, motorul ar suferi daune grave în câteva secunde. Uleiul de motor corect trebuie să garanteze ungerea în toate condițiile de funcționare și sarcinile care apar în motor. Ar trebui să aibă cea mai mică vâscozitate posibilă la frig extrem, pentru a facilita pornirea și pentru a ajunge în toate punctele de lubrifiere importante din motor, cât mai repede posibil. La temperaturi extrem de ridicate, pe de altă parte, pelicula de lubrifiere nu trebuie să se rupă, deoarece aceasta ar distruge motorul.

De ce este necesar să schimbați uleiul de motor?

O schimbare regulată a uleiului crește durata de viață a motorului și a transmisiei. În timp, uleiul de motor este consumat și murdărit, de exemplu datorită subțierii cu combustibil sau apă din condensare, îmbătrânirii uleiului natural și abraziunii mecanice.

Cum alegem uleiul potrivit?

Cosultând ghidul de ulei https://www.automoly.ro/info/ghid-ulei-liqui-moly

Categories: Noutati