Cronica EnduroPanorama 2021 – CNIR Hard Enduro Et.II – Ghelari 08-12 Iunie

Published by Cristea Nicolae on

Clubul Haita Deva a organizat saptamana trecuta etapa a II-a din Campionatul National de Hard Enduro al Romaniei 2021. Enduropanorama editia a XIII-a s-a desfasurat in judetul Hunedoara pe parcursul a 5 zile, intre 8 si 12 iunie.

Au concurat clasele:  A, B, C, Fete si Veterani

Pensiunea Panorama din Ghelari a fost la fel ca in fiecare an gazda evenimentului si a asigurat cadrul feeric ale celor patru zile de concurs. Am avut parte de o vreme in general foarte bună dacă ținem cont de edițiile anterioare și de ploile abundente care au lovit în această perioadă alte zone ale României. Au luat startul peste 270 de sportivii, în marea lor majoritate din străinătate.

În ciuda unei concurențe internaționale la cel mai înalt nivel, câștigător clar al celei de a XIII-a ediții a fost românul Jozsa Norbert Levente de la clubul Master Bike Cluj.

Locul doi a mers la germanul Dieter Rudolf, pe trei ajungând fostul câștigator al Enduropanorama, cehul David Cyprian. Acesta din urmă recunoștea la finalul celei de a II-a zile de concurs că Norbi a mers ca o „rachetă” la această ediție și efectiv a fost de nebătut. Locul patru al clasei A merge la sud-africanul Travis Teasdalle, iar pe cinci ne-am bucurat să felicităm un alt sportiv român: Raul Pătrău de la clubul Extrem Motors Orăștie.

Clasa B este câștigată de danezul Peter Weiss, acesta făcând în acest an un adevărat tur de forță în România, unde a luat startul la mai multe competiții de Hard Enduro și Endurocross. Pe locul doi încheie polonezul Bartolomiej KLIMEK, urmat de cehul Zdenek CYPRIAN. Cea mai bună clasare a unui pilot român o are Szilard HORVAT de la clubul Master Bike Cluj.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 199542597_4199960450060947_7981262487465804817_n-1024x768.jpg

Cea mai bună participantă de la categoria Fete este poloneza Joanna Paluch. Aceasta a fost urmată în clasament de Alyssa Mares. Maria Grigoraș (Top Cross TCS Otopeni), a primit din partea organizatorilor un premiu special pentru sportivul cel mai tânăr care a luat startul în această ediție XIII a EnduroPanorama. Peter Nesuta (Austria), a primit și el un premiu special pentru decanul de vârstă cu numărul cel mai mare de participări la această competiție.

Podiumul clasei C a fost următorul: Kai Haase (Germania), Jean-Michel Vigand (Franța) și Maciej Juraszek (Polonia).

Rezultate Finale CNIR Hard Enduro Et.II – Enduropanorama – 08-12.06.2021

Categories: Noutati