Cronica Hard Enduro Arsenal – CNIR Hard Enduro Etapa I – 23-25.04.2021

Published by Cristea Nicolae on

Prima etapa de Hard Enduro a Campionatului National al Romaniei a fost organizata la sfarsitul saptamanii trecute de clubul Extrem Motors Orastie. Arsenal Hard Enduro a ajuns la cea de a IX-a editie si am avut in acest an o frumoasa surpiza din partea conditiilor meteo, avand o vreme perfecta in toate cele trei zile de concurs (23 – 25 aprilie).

Secretariatul General al competiției a fost la pensiunea Lupul Dacic din localitatea Costești, județul Hunedoara. Ne-am bucurat să vedem un număr foarte mare de concurenți la start și mai ales o foarte populată clasă a profesioniștilor (27 de sportivi). Considerăm că acesta este un semn foarte bun pentru viitorul disciplinei Hard Enduro în România și pentru obținerea de rezultate din ce în ce mai bune în competițiile internaționale. Primele semne că ușor ușor sportul va reveni în viața noastră la fel ca înainte de pandemie le-am văzut în prezența mare a sportivilor din străinătate. Au luat astfel startul concurenți din România, Cehia, Austria, Slovacia, Polonia, Ungaria, Spania, Germania, Lituania, Belgia, Franța, Bulgaria și Italia.

Prologul a avut 16 km si de la bun început s-au văzut intențiile clare de a câștiga etapa ale celui mai bine cotat sportiv din grilă: spaniolul Alfredo Gomez. Acesta și-a mărit avansul la clasa PRO la finalul primei zile de concurs, având peste patru minute avans față de campionul României, Jozsa Norbert Levente. Festivitatea de premiere a campionilor din sezonul competițional 2020 a avut loc sâmbătă seara, la finalul primei zile de concurs.

Ultima zi de concurs, duminică 25 aprilie 2021, a fost o zi fără istoric. Patru sportivi de la clasa PRO s-au distanțat și au luat cursa pe cont propriu: Alfredo Gomez, Teodor Kabakciev, Jozsa Norbert Levente și Sonny Goggia. Din păcate toți patru au avut probleme cu identificarea corectă a traseului și au ratat un punct de control. Au ajuns primii la final, iar directorul de concurs a decis să îi penalizeze și astfel toți patru au ieșit din lupta pentru victorie. Câștigătorul Arsenal Hard Enduro 2021 este astfel David Cyprian din Cehia, urmat de Rienk Tuinstra (Black Ryders Sibiu), și Dieter Rudolf (Austria).

La clasa Veterani se impune tatăl lui David Cyprian, Zdenek, urmat Stroișteanu Bart (Master Bike Cluj), acesta reușind să se impună în ultima zi de concurs, insuficient însă pentru clasamentul final. Locul trei este câștigat de Prune Călin Dorin de la clubul Master Bike Cluj.

Clasa Experților este câștigată de polonezul Klimek Bartolomiej, urmat de Guiman Gheorghe Alexandru (Jitsu Zărnești), și cehul Pitel Zdenek.

Surorile Mareș de la clubul Haita Deva urcă pe locurile unu și trei la clasa fetelor. Celine se impune în fața polonezei Joanna Paluch, iar Alyssa câștigă bronzul.

Cu 91 de sportivi, clasa Hobby a fost cea mai populată clasă. Se impune Vinersar Cristian Vasile de la clubul Black Ryders Sibiu, care la final are cinci minute în fața pilotului local Alionescu Ioan Andrei. Locul trei revine sportivului Pop Alin Dorin de la clubul Haita Deva.

Rezultatele complete ale CNIR Hard Enduro Et.I 23-25.04.2021 pot fi consultate aici.

Categories: Noutati