Startul campionatului mondial WTCR de turisme cu LIQUI MOLY

Published by Cristea Nicolae on

Prima cursă are loc în weekend în Belgia, cu echipa Engstler Hyundai N LIQUI MOLY Racing Team

Engstler Hyundai N LIQUI MOLY Racing Team
LIQUI MOLY Team Engstler Luca Engstler
LIQUI MOLY Team Engstler Nicky Catsburg

Septembrie 2020: fanii curselor de turisme și-au exersat răbdarea: În weekend începe în sfârșit campionatul mondial WTCR. Și echipa Engstler Hyundai N LIQUI MOLY Racing Team va fi prezentă. Pentru prima oară aici, specialistul în uleiuri și aditivi LIQUI MOLY va colabora în curse cu o echipă de uzină.

Împreună cu echipa Engstler, LIQUI MOLY participă deja de ani întregi la etapele naționale și internaționale ale campionatului de turisme TCR. Au fost deja și câteva apariții la cupa mondială WTCR. Anul acesta însă, va avea loc participarea la un sezon WTCR complet. Datorită pandemiei de Covid-19, acesta începe abia acum, bineînțeles cu o întârziere. Fanii curselor de turisme se pot bucura însă de un calendar strâns al evenimentelor competiționale: 16 curse în două luni.

Piloții echipei Engstler Hyundai N LIQUI MOLY Racing Team vor fi Nicky Catsburg din Olanda, un veteran al curselor de turisme, și Luca Engstler din Germania. În ciuda vârstei de doar 20 de ani, Luca Engstler a avut deja un număr însemnat de apariții pe podium în TCR. Ambii piloți vor pleca de la start într-un Hyundai i30 N TCR.

Cooperarea dintre Hyundai și LIQUI MOLY se evidențiază pe de-o parte în prezența vizuală importantă pe mașini și, pe de altă parte, prin faptul că ambele Hyundai i30 N TCR au la bord ulei LIQUI MOLY. Este vorba despre uleiul sintetic Racetech GT1 10W-60, un ulei integral sintetic, dezvoltat special pentru utilizarea pe pistele de curse.LIQUI MOLY nu sprijină doar echipa Engstler Hyundai N LIQUI MOLY Racing Team, ci este și partener oficial al campionatului WTCR. Logo-ul roșu-albastru nu se va vedea deci doar pe mașinile Hyundai i30 N TCR ci și pe pistă.

Despre LIQUI MOLYCu aproximativ 4000 articole, LIQUI MOLY oferă o gamă largă unică la nivel mondial de produse chimice auto: uleiuri de motor şi aditivi, unsori şi paste, spray-uri şi produse de îngrijire auto, produse de lipit şi etanşare. Înfiinţat în 1957, LIQUI MOLY îşi dezvoltă şi fabrică produsele exclusiv în Germania. În această ţară este lider de piaţă nedisputat în domeniul aditivilor şi este votat cu fiecare ocazie ca cea mai bună marcă de uleiuri. Compania îşi vinde produsele în peste 150 de ţări, iar în anul 2019 a obţinut o cifră de afaceri de 569 milioane euro.

Categories: Noutati