LIQUI MOLY participă, alături de Hyundai, la Cupa Mondială de Turisme, WTCR

Published by Cristea Nicolae on

Producătorul german de uleiuri colaborează pentru prima dată cu o echipă sportivă de firmă

Aprilie 2020 – O noutate în lunga istorie LIQUI MOLY în domeniul motosportului: Pentru prima dată, specialistul german în uleiuri și aditivi devine partenerul unei echipe sportive de firmă. Alături de Hyundai Motorsports, marca noastră participă la Cupa Mondială de Turisme, WTCR. „Acest lucru indică prețuirea de care ne bucurăm, între timp, inclusiv din partea producătorilor auto“, a afirmat Peter Baumann, director de marketing al LIQUI MOLY.

De mai bine de zece ani, LIQUI MOLY este acasă în domeniul curselor de autoturisme. Inițial în Campionatul Mondial de Turisme, WTCC, iar apoi în seria TCR, de la crearea sa în 2015, întotdeauna alături de standurile Engstler. Alături de aceasta, LIQUI MOLY face acum următorul pas în Cupa Mondială de Turisme, WTCR. Aici, Engstler va reprezenta echipa de firmă a Hyundai. Veteranul olandez WTCR, Nicky Catsburg, și Luga Engstler, talentul german din TCR, vor lupta pentru titlu în două autoturisme Hyundai i30 N TCR, în momentul în care va fi posibilă inaugurarea sezonului după criza coronavirus.

În pofida deceniilor de prezență în motosport, participarea în WTCR reprezintă o nouă calitate pentru LIQUI MOLY. „Este pentru prima dată când ne implicăm într-o echipă sportivă de firmă și lucrăm direct cu un producător auto“, afirmă Peter Baumann. Această colaborare se concretizează, pe de o parte, printr-o prezență vizibilă pe autoturisme și, pe de altă parte, prin faptul că ambele autoturisme Hyundai i30 N TCR folosesc ulei LIQUI MOLY. Este vorba despre uleiul sintetic Racetech GT1 10W-60, un ulei integral sintetic, dezvoltat special pentru utilizarea pe pistele de curse. În cadrul colaborării cu Hyundai, în afară de publicitatea mărcii, LIQUI MOLY este interesată și de dezvoltarea unor noi domenii de afaceri. În mod tradițional, firma se axează în special pe aftermarket, așadar pe întreținerea și revizia vehiculelor. Din acest motiv, firma este mai cunoscută în ateliere decât în magazinele de vânzare a autoturismelor. LIQUI MOLY vizează o extindere a afacerii prin intermediul celor din urmă. „Dacă Hyundai s-a decis pentru noi în materie de curse, atunci și un dealer auto Hyundai se poate uita la noi“ afirmă Peter Baumann.

Despre LIQUI MOLY Cu aproximativ 4000 articole, LIQUI MOLY oferă o gamă largă unică la nivel mondial de produse chimice auto: uleiuri de motor şi aditivi, unsori şi paste, spray-uri şi produse de îngrijire auto, produse de lipit şi etanşare. Înfiinţat în 1957, LIQUI MOLY îşi dezvoltă şi fabrică produsele exclusiv în Germania. În această ţară este lider de piaţă nedisputat în domeniul aditivilor şi este votat cu fiecare ocazie ca cea mai bună marcă de uleiuri. Compania îşi vinde produsele în peste 120 de ţări, iar în anul 2019 a obţinut o cifră de afaceri de 569 milioane euro.

Categories: Noutati