LIQUI MOLY devine sponsor principal al Moto2-Team

Published by Cristea Nicolae on

LIQUI MOLY IntactGP: Specialistul german de aditivi și ulei își extinde implicarea în campionatul mondial de motociclism

Decembrie 2019 – LIQUI MOLY își consolidează implicarea în IntactGP și devine sponsor principal al echipei Moto2 din Allgäu. Anul viitor, echipa va intra în campionatul mondial de motociclism drept „LIQUI MOLY IntactGP”. „Dezvoltăm o cooperare de succes și mărim vizibilitatea mărcii noastre”, a spus Ernst Prost, director LIQUI MOLY.

LIQUI MOLY și-a prelungit anticipat contractul cu IntactGP cu trei ani și a parafat cooperarea până la finalul lui 2022. Noua denumire „LIQUI MOLY IntactGP” se va regăsi pe motociclete și pe echipamente după pauza competițională de iarnă.

IntactGP a finalizat acest sezon cu succes: Tom Lüthi a ieșit al treilea în clasamentul general al Moto2, iar în clasamentul pe echipe Tom Lüthi și Marcel Schrötter au obținut chiar locul al doilea. Ambii piloți vor fi din nou în șa și anul viitor. Așteptările sunt la același nivel înalt și pentru sezonul viitor.

LIQUI MOLY se implică din 2013 ca sponsor premium al echipei de curse. „La acel moment, era și o manieră de a face mai cunoscută linia noastră pentru motociclete”, a spus Ernst Prost. „Multă lume era familiarizată cu uleiurile și aditivii noștri pentru automobile. La acea vreme nu era așa de cunoscut faptul că avem și o linie separată de produse, specială pentru motociclete.”

Colaborarea cu echipa de curse a constituit doar un prim pas. La aceasta s-au adăugat bannerele publicitare de pe piste din cursul anului. „MotoGP este fascinant pentru incredibil de mulți oameni, atât la fața locului dar și de acasă” a spus Peter Baumann, director de marketing al LIQUI MOLY. „Această fascinație aduce un potențial publicitar cum rar întâlnești.” Mai mult, între timp și toate motocicletele din seriile Moto2 și Moto3 folosesc pentru motor doar uleiul LIQUI MOLY.

„Toate aceste aspecte au dat un avans spectaculos popularității mărcii noastre și acesta nu se limitează la fanii motocicletelor”, a spus Ernst Prost. „Acum trecem într-o treaptă superioară de viteză.”

Fotografii:

Echipa IntactGP din Moto2 a încheiat sezonul 2019 pe locul 2 în clasamentul pe echipe, iar pilotul Tom Lüthi a fost al treilea în clasamentul general.

Peter Baumann (director de marketing al LIQUI MOLY, dreapta) și Stefan Keckeisen (proprietarul echipei IntactGP) își parafează cooperarea.

Noul logo LIQUI MOLY IntactGP începând cu sezonul 2020.

Despre LIQUI MOLY

Cu aproximativ 4000 articole, LIQUI MOLY oferă o gamă largă unică la nivel mondial de produse chimice auto: uleiuri de motor şi aditivi, unsori şi paste, spray-uri şi produse de îngrijire auto, produse de lipit şi etanşare. Înfiinţat în 1957, LIQUI MOLY îşi dezvoltă şi fabrică produsele exclusiv în Germania. În această ţară este lider de piaţă nedisputat în domeniul aditivilor şi este votat cu fiecare ocazie ca cea mai bună marcă de uleiuri. Compania îşi vinde produsele în peste 120 de ţări, iar în anul 2018 a obţinut o cifră de afaceri de 544 milioane euro.

Categories: Noutati