LIQUI MOLY alături de Yamaha la campionatul mondial de superbike

Published by Liqui Moly Romania on

În acest fel producătorul de uleiuri este prezent simultan la două serii de curse de motociclism

Februarie 2019 – Pe lângă MotoGP, LIQUI MOLY poate fi văzut în acest sezon şi la campionatul mondial de superbike. Specialistul german în uleiuri şi aditivi sprijină echipa italiană GRT Yamaha. „Suntem mândri că echipa Yamaha mizează pe calitate Made in Germany“, spune directorul general Ernst Prost.

LIQUI MOLY este sponsorul întregii echipe. Logo-ul albastru-roşu-alb se poate vedea pe motociclete, pe salopetele de curse, pe camionul echipei şi în detaliile protocolului oficial Yamaha. În plus, echipa primeşte acces la gama de produse LIQUI MOLY pentru motociclete, care cuprinde mai mult decât uleiuri şi aditivi. „Paleta noastră acoperă întregul necesar de produse chimice, precum şi de produse de service, cum sunt uleiul pentru lanţuri, produsele de îngrijire ca spray-ul pentru luciu şi alte lichide ca lichidul de frână şi uleiurile de furcă“, declară Carlos Travé, responsabil pentru domeniul motociclete la LIQUI MOLY. „Şi ce-şi demonstrează eficacitatea pe pista de curse, face precis o figură bună şi pe şosea.“

Legătura cu echipa competiţională Yahama s-a făcut prin Sandro Cortese. Acesta colaborează demult cu LIQUI MOLY, iar în 2018 a câştigat fulgerător primul său sezon în campionatul mondial de supersport. Anul acesta a intrat în cea mai înaltă clasă, campionatul mondial de superbike. Acolo este unul dintre cei doi piloţi din echipa GRT Yamaha.

Pentru LIQUI MOLY campionatul mondial de superbike completează MotoGP, în care compania este implicată deja de mulţi ani. Printre altele, toţi piloţii din Moto2 şi Moto3 folosesc în aceste competiţii ulei de la LIQUI MOLY. În plus brandul poate fi văzut la campionatul mondial de motocross. „Toate acestea ne asigură o prezenţă largă în motociclism, iar de acest lucru beneficiază şi activitatea noastră de bază, automotive “, spune Ernst Prost.

Prima cursă a acestui sezon va avea loc pe data de 24 februarie la Phillip Island în Australia.

Categories: Noutati