Cronica Golden Mountain – Finala Campionatului National de Hard Enduro – Băița 06-09.10.22

Published by Cristea Nicolae on

Finala Campionatului National de Hard Enduro 2022 a avut loc si in acest an la Baita, in judetul Hunedoara. Clubul Haita Deva a organizat concursul Golden Mountain Baita intre 6 si 9 octombrie 2022.

Au concurat clasele: A, B, C, FETE si Veterani.

Au luat startul 162 de sportivi din 15 țări europene. Am avut parte de vreme bună și de toată suținerea autorităților locale din Băița, unde inclusiv primarul localității a fost alături de noi în prima și ultima zi de concurs.

Câștigător la clasa PRO a fost bulgarul Liubomir IVANOV. Cel mai bine clasat pilot român a fost Nistor Iulian Ovidiu de la clubul Black Ryders Sibiu. Chiar daca a lipsit de la aceasta ultima etapa, Campion Național este și în acest sezon competițional Jozsa Norbert Levente (Master Bike Cluj).

Clasa Expert este dominată la Băița de Andrei Botoaca de la CSU Stiinta Bucuresti, acesta fiind si castigator al Cupei FRM 2022 la aceasta clasa.
Cel mai bun sportiv la clasa Hobby este din nou Vlad Hămbășan de la clubul Black Riders Sibiu. Acesta câștigă și această ultimă etapă și se impune în clasamentul general al clasei, urmând să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și la Gala Campionilor 2022.
Cea mai bună fată la Golden Mountain 2022 a fost Eva Tauber din Germania, urmată pe podium de sportiva noastră de la clubul Haita Deva: Alyssa Mares.

Cel mai bun veteran a fost Tibor Hostyanszki din Ungaria.

Rezultate Finale Golden Mountain Baita – CNIR Hard Enduro Et. VIII – 07-09.10 HD

Categories: Noutati