Cronica Hard Enduro Targu Neamt – CNIR Et. VII – Pipirig 02-04.09.2022

Published by Cristea Nicolae on

Campionatul National de Hard Enduro s-a intalnit cu prima etapa de toamna din sezonum competitional 2022. Pe o vreme neasteptat de dura, ACS Hard Enduro Targu Neamt a organizat etapa a VII-a nationala in localitatea Pipirig intre 2 si 4 septembrie 2022.

Meritul organizatorilor acestei etape naționale a fost cu atat mai mare cu cat am avut parte de frig (chiar si 9 grade), si ploaie în toate cele trei zile de concurs. ACS Hard Enduro Targu Neamt a reusit însă să faca fata cu brio acestei provocari, iar sportivii care au luat startul au avut la final doar cuvinte de laudă la adresa competiției.

Au concurat clasele: A; B;C; Veterani si Fete.

Multumita unei noi victorii, Jozsa Norbert Levente devine din nou Campion Național al României la Hard Enduro. Sportivul de la Master Bike Cluj nu mai poate fi ajuns din urmă chiar dacă nu va lua startul în ultima etapă, cea de la Băița. Locul doi este adjudecat de Varga Zsolt (Go Racing București), acesta profitând de lipsa lui Raul Pătrău și astfel luând o opțiune clară pentru titlul de Vicecampion. Coechipierul său, Furtună Ciprian Codruț, urcă pe locul trei la clasa PRO.

Un nou titlu de Campion Național este câtigat la Pipirig și de Stroișteanu Bart, acesta aducând pentru clubul Master Bike Cluj un nou trofeu al clasei Veterani. Aceast titlu este cu atât mai meritat cu cât sportivul nostru a reușit să îl învingă la Târgu Neamț pe veteranul ce părea de nebătut, cehul Cyprian Zdenek. Felicitări pentru această victorie! Locul trei merge la Vicecampionul național de Hard Enduro, Orzan Gheorghe.

A IV-a victorie consecutivă pentru Grigoras Maria (Master Bike Cluj), la clasa Fete, aceasta fiind urmată pe podium de surorile de la Haita Deva: Mares Celine și Mares Alyssa Maria.

Ilyeș Zakord Szilveszter (Master Bike Cluj), câștigă locul 1 la clasa Expert. Pe locul doi se clasează Marin Raul Marian (Motokron Racing Team), iar pe trei coechipierul său Stănișor Marius Viorel.

Clasa Hobby este câștigată de Clapa Lucian și astfel înregistrăm o premieră, o etapă națională la care toate clasele sunt câștigate de sportivi de la clubul Master Bike Cluj. Locul doi merge la Alionescu Ioan Andrei (Extrem Motors Orăștie), iar pe trei urcă Hămbășan Vlad Casian (Black Ryders Sibiu).

Felicitând încă o dată organizatorii pentru această frumoasă demonstrație că o cursă nu poate fi stricată de vremea potrivnică, iată că ne îndreptăm spre ultima etapă a Campionatului Național de Hard Enduro 2022. Golden Mountain se va desfășura între 6 și 9 octombrie și va pune punct celui mai lung sezon competițional din toate timpurile, opt etape naționale de Hard Enduro.

Categories: Noutati