Cronica Hard Enduro Panorama CNIHE – etapa a 2-a – Ghelari 04-07.05.2022

Published by Cristea Nicolae on

Clubul Haita Deva a organizat editia cu numarul XIV a celui mai mare concurs de Hard Enduro din Romania. Concursul s-a desfasurat in localitatea Ghelari între 4 și 7 mai 2022 și este cea de a II-a etapă din Campionatul Național de Hard Enduro.

Au concurat clasele clasele: A, B, C, D (Shorty), si Veterani.

De la bun început trebuie menționat că această ediție a fost una cu adevărat specială. Au fost depășite toate recordurile anterioare ca număr de participanți, la înscriere prezentându-se 481 de sportivi din toată Europa. Acesta a fost și motivul pentru care timpul dedicat înscrierilor a trebuit mărit considerabil, inclusiv după miezul nopții de 3 mai. 

În ciuda numărului foarte mare de sportivii, clubul Haita Deva a făcut o demonstrație de forță, aceștia reușind să gestioneze cu succes o cursă de o asemenea amploare. Enduropanorama 2022 a fost un real succes. Felicitări!

La clasa PRO se impune campionul Bulgariei și campionul mondial de SuperEnduro Juniori, Teodor Kabakchiev. Acesta se impune în ciuda prezenței la start a lui Alfredo Gomez; campionul spaniol reușind cu doar o săptămână în urmă să câștige prima etapă națională de la Arsenal. La final Alfredo se mulțumește cu locul 3, singurul care a contat cu adevărat în lupta pentru titlu fiind fostul câștigator al Enduropanorama, campionul Cehiei, David Cyprian.

Jozsa Norbert Levente încheie pe locul patru, urmat de Varga Zsolt pe cinci.

Singurul român care urcă pe podium și mai mult, urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, este Andrei Boțoacă. Sportivul de la CSU Știința București se impune la clasa Expert la mare luptă cu un ceh care ne obișnuise deja cu victoriile sale facile, Zdenek Cyprian. Felicitări!

Podiumul de la clasa Hobby este integral ceh, cel mai bun fiind Jiri FEJTA. Această ediție a aduc din partea organizatorilor o nouă clasă, clasa Shorty. În zilele în care concurenții au avut de parcurs 100 de km, clasa Shorty a avut un traseu de doar 50 km. În plus acest traseu a fost utilizat și pentru evacuarea rapidă a piloților de la celelalte clase care considerau că nu se mai simt în stare să continue pe traseul lung. 

Acesta a fost probabil și motivul pentru care după patru zile de concurs am avut procentual un număr mai mare de sportivi care au trecut linia de finiș (comparativ cu anii trecuți). 

La clasa Shorty se impune slovacul Milan Klementovic.

Categories: Noutati