LIQUI MOLY FACE MAI UȘOARĂ SCHIMBAREA ULEIULUI DIN CUTIA DE VITEZE AUTOMATĂ

Published by Cristea Nicolae on

Profesionistul în lubrifianți prezintă cu Gear Tronic III cea mai nouă generație a conceptului de succes pentru ateliere

În urmă cu câțiva ani schimbarea uleiului din cutiile de viteze automate era costisitoare și complicată. Cu Gear Tronic, specialistul german în uleiuri și aditivi LIQUI MOLY a netezit drumul spre un schimb de ulei complet automat la transmisiile cu convertizor, CVT și DSG. Ultima generație de astfel de instalații, Gear Tronic III, face ca aceste lucrări să fie mai simple și mai eficiente.

Pe plan mondial crește proporția de autovehicule cu cutii de viteze automate. Chiar și în țările în care cutia de viteze manuală era foarte răspândită, acum aceasta devine mai puțin răspândită. Și așa cum a crescut popularitatea acestui concept de transmisie, la fel a crescut și necesarul de service. Experții clubului auto german ADAC recomandă schimbarea uleiului la fiecare 100 000 de kilometri, inclusiv o spălare a instalației. „Exact pentru aceasta am dezvoltat am optimizat permanent conceptul Gear Tronic pentru ateliere”, spune David Kaiser. El conduce la LIQUI MOLY domeniul cercetării și dezvoltării.

Noul dispozitiv Gear Tronic III se remarcă cu o serie de îmbunătățiri față de predecesorul său: Un touchscreen robust de 7 inchi cu reprezentare optimizată oferă o imagine de ansamblu mai bună. Acolo sunt afișate și instrucțiunile de lucru, inclusiv adaptoarele corecte și imagini din practică referitoare la conexiunile autovehiculului. David Kaiser: „Baza de date completă, cu peste 2000 de modele de vehicule și toate informațiile, este acum stocată pe dispozitiv. Suporturile de date suplimentare și conectările în alte sisteme sunt de domeniul trecutului.” Acest lucru simplifică și accelerează munca.

Și altfel interconectarea este un avantaj: datele de service pot fi transmise prin WLAN direct la imprimantă sau la o adresă de e-mail a atelierului. În plus, actualizările regulate și gratuite vor fi instalate automat prin internet.

Nu numai fluxul de date a fost optimizat, ci și cel al lubrifianților: Tava de colectare a uleiului a fost mărită la o capacitate de 4,6 litri, iar scurgerea a fost extinsă.

A treia generație se distinge în mod clar prin culoare. Griul a devenit negru. „Este mai ușor de întreținut”, spune David Kaiser. „În plus, negru este culoarea gamei noastre Pro-Line pentru profesioniști. Astfel, noua instalație se integrează perfect în imagine.”

LIQUI MOLY a lansat pe piață Gear Tronic în 2015. Trei ani mai târziu a urmat cea de-a doua versiune a instalației – ambele cu vânzări de succes. În întreaga lume sunt utilizate mii de instalații. „Acest lucru nu este de mirare, deoarece atelierele își pot extinde oferta de service cu schimbul de ulei la cutiile de viteze automate”, spune directorul de dezvoltare de la LIQUI MOLY.

„Achiziția s-a amortizat rapid”, declară David Kaiser. „Pentru că, la fel ca schimbarea uleiului de motor, este importantă și cea a uleiului din cutia de viteze. Altfel există pericolul, pe lângă schimbarea neconfortabilă a vitezelor și al unei uzuri mărite. În cazul în care înlocuirea nu se efectuează la timp, contaminanții și șpanul metalic din ulei pot provoca defecțiuni mecanice costisitoare ale mecatronicii și cutiei de viteze.”

Videouri:
Prezentare Gear Tronic III (engleză, versiune scurtă)

Prezentare Gear Tronic III (engleză)

Service-ul de ulei la cutia de viteze automată în comparație cu: Gear Tronic II la Gear Tronic III (engleză)

Despre LIQUI MOLY

Cu aproximativ 4000 articole, LIQUI MOLY oferă o gamă largă unică la nivel mondial de produse chimice auto: uleiuri de motor și aditivi, unsori și paste, spray-uri și produse de îngrijire auto, produse de lipit și etanșare. Înființată în 1957, LIQUI MOLY își dezvoltă și fabrică produsele exclusiv în Germania. Aici este votată întotdeauna cea mai bună marcă de uleiuri. Compania își comercializează produsele în 150 de țări și a avut în 2021 o cifră de afaceri de 733 mil. euro.

Categories: Noutati