CRONICA GOLDEN MOUNTAIN – FINALA CNIR HARD ENDURO 2021 – BAITA 08-10.10.2021

Published by Cristea Nicolae on

Clubul Haita Deva a organizat la sfarsitul saptamanii trecute ultima etapa a Campionatului National de Hard Enduro 2021. Golden Mountain s-a desfasurat in localitatea Baita din judetul Hunedoara intre 8 si 10 octombrie. Au concurat clasele: A, B, C si Veterani (pe traseu de B)

Jozsa Norbert Levente, este Campionul Național al României la Hard Enduro si în acest an, sportivul de la Master Bike Cluj adunând punctele necesare încă de la penultima etapă. Cu toate acestea, Norbi, a ales să dovedească din nou că este cel mai bun pilot român de Hard Enduro și a luat startul și la Golden Mountain unde s-a impus cu aproape opt minute avans în fața germanului Diter Rudolf. Locul trei este adjudecat de Raul Pătrău de la clubul Extrem Motors Orăștie.

Etapa a VI-a din Campionatul Național a fost organizată fără greșeală, Paul Grecu având alături o echipă care a dovedit că motoclubul Haita Deva este unul ce poate să performeze în pregătirea și ducerea la bun sfârșit a unor competiții la cel mai înalt nivel. Este de menționat aici și interesul crescut al autorităților locale din localitatea Băița, acestea sprijinind și aducându-și aportul la reușita acestei Finale de Hard Enduro.

Au luat startul 166 de sportivi din toată România, Ungaria, Germania, Danemarca, Austria, Slovacia, Franța, Polonia, Cehia, Spania, Italia și Belgia. Vremea a fost și ea de partea spectacolului sportiv, dacă inițial erau anunțate ploi, iată că în final acestea au ocolit concursul, mai mult, am avut soare și temperaturi potrivite.

Bartolomiej Klimek (Polonia), câștigă ultima lui cursă la categoria B (Expert), de la anul el fiind nevoit să concureze la clasa PRO. Cel mai bine clasat pilot român la această clasă este Bogdan Butiu (Master Bike Cluj), locul 5. Danezul Nicolaj Hessellund THYBRING se impune la clasa C, acesta fiind urmat la doar un minut si 20 de secunde de Alex Podar Petho (Master Bike Cluj).

Rezultatele complete ale CNIR Hard Enduro Et.VI – Baita 08-10.10.2021 pot fi consultate aici.

Categories: Noutati